Schil de pompoen en snijd deze in stukjes. Bak deze op het allerzachtste vuur ruim in olie (dat mag met olijfolie, we bakken zachtjes), zout en peper. Na een uur is de pompoenzacht geworden.
Voeg een klein beetje bouillon toe en maak van de pompoen nu een puree (met de staafmixer gaat dat natuurlijk makkelijk). Voeg daarna langzaam de rest van de bouillon toe en je zult zien dat er een prachtige crême ontstaat. De velouté is klaar.
Bak nu per bord een schijfje eekhoorntjesbrood (als je ze droog hebt gekookt, dan moet je deze één minuut van te voren laten wellen) in olie met knoflook.
Bak per bord twee stukjes ravioli (met geitenkaas, maar anders is ook mogelijk) mee met het eekhoorntjesbrood (deze moet je iets langer doorbakken).
Schenk de soep in een bord en leg daarin de ravioli, het eekhoorntjesbrood en een halve walnoot. Beetje groen (peterselie) erbij, streepje room erover uitschenken en je kunt de vélouté serveren. Een droge witte wijn erbij maakt het compleet...